Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης βρέθηκε στον Μελιγαλά, στην Φοινικούντα, στη Μεθώνη, στην Πύλο και στη Γιάλοβα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Μεσσήνιους συμπατριώτες του και να αφουγκραστεί για μια ακόμη φορά τις ανησυχίες τους.
Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε στις επαφές του με τους συμπολίτες του: «Μπορούμε να εγγυηθούμε μια Ισχυρή και Δημοκρατική Πελοπόννησο για την επόμενη πενταετία. Η δέσμευση μας συνοψίζεται στο τρίπτυχο «Δουλειά για όλους και αύξηση εισοδήματος – Κοινωνική προστασία και συνοχή – Ποιότητα Ζωής και Ασφάλεια». Γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα την εποικοδομητική συνεργασία και το έχουμε αποδείξει αυτό με όλες τις κυβερνήσεις, με τις οποίες συνυπήρξαμε, όχι ως υποτελείς, αλλά ως ισότιμοι θεσμικοί εταίροι».
«Η «Νέα Πελοπόννησος» είναι πιο ανανεωμένη από ποτέ. Ποτέ στην μακρόχρονη διαδρομή μου δεν επέλεξα συνεργάτες με κριτήριο την κομματική ταμπέλα. Τέτοιου είδους αντιλήψεις είναι παρωχημένες και άκρως βλαπτικές για την Αυτοδιοίκηση».
Κοιτάμε το αύριο της Πελοποννήσου υπογράμμισε ο Πέτρος Τατούλης στους Μεσσήνιους. «Ήλθε η ώρα να συνεχίσουμε στο μέλλον. Ένα μέλλον που κρύβει κινδύνους, ευκαιρίες και προκλήσεις. Το έργο μας για την αύξηση των μεγεθών της τοπικής οικονομίας και του εισοδήματος του κάθε Πελοποννήσιου είναι η καλύτερη εγγύηση, ότι εμείς μπορούμε να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο φωτεινό μέλλον που αξίζει σε αυτόν και τους συμπατριώτες μας. Φέρνουμε την Μυθική Πελοπόννησο ξανά στο προσκήνιο και συνεχίζουμε τις συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, σε μια συνταγή που έχει αποδειχτεί εξαιρετικά πετυχημένη. Θα τολμήσουμε πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα ριζοσπαστικές αλλαγές στην διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ και κυρίως σε ό,τι αφορά το κοινωνικό ταμείο προκειμένου τα 100 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπει να μην γίνουν και πάλι βορά ιδιωτών που λυμαίνονται αυτά τα κονδύλια για χρόνια δίχως αποτέλεσμα. Έχουμε σχεδιάσει ένα ολιστικό σχέδιο σε όλους τους τομείς».
«Αυξάνουμε τον προϋπολογισμό για επενδύσεις στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και μοχλεύουμε και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να φτάσουμε κατ’ ελάχιστο τα 500 εκατομμύρια, ενισχύοντας παράλληλα τις υπηρεσίες της περιφέρειας για να πετύχουμε ταχύτερες διαδικασίες ελέγχου και πληρωμών. Τέλος, διεκδικούμε κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, όχι αποκλειστικά με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά σε διαπραγμάτευση μαζί της, με ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της Πελοποννήσου και των αναγκών των συμπατριωτών μας. Η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος δεν μπορεί να γυρίζει πίσω σε πτωχές από αξιοπιστία, ρεαλισμό και τεχνογνωσία ετερόφωτες λύσεις», κατέληξε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου», Πέτρος Τατούλης.