Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην ΕΡΑ Καλαμάτας και στη δημοσιογράφο Μαρία Τομαρά, τονίζοντας ότι «η Νέα Πελοπόννησος» και ο ίδιος προσωπικά αφενός έχουν υπάρξει διαχρονικά δίπλα στον κάθε πολίτη, με συνέπεια, όραμα, σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα και αφετέρου εγγυούνται τον κεντρικό στόχο της επόμενης περιόδου να συνεχίσει η Πελοπόννησος τον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της υλοποίησης του κεντρικού τρίπτυχου της ατζέντας του Πέτρου Τατούλη «Δουλειά για όλους, Αύξηση του ατομικού εισοδήματος, Βιώσιμες Επενδύσεις».

Πέτρος Τατούλης: «Εμπιστεύομαι τους πολίτες και τιμώ την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει διαχρονικά».
Ο Πέτρος Τατούλης εξήγησε ότι βρίσκεται κοντά στον κάθε πολίτη και ότι σέβεται την εμπιστοσύνη των Πελοποννησίων για αυτό και δεν έχει λείψει καμία στιγμή από το Περιφερειακό Συμβούλιο ούτε εκείνος, ούτε οι συνεργάτες του. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την ελπίδα των Πελοποννησίων».

Πέτρος Τατούλης: «Πιστεύω βαθιά στην ανεξάρτητη, ακομμάτιστη, ισχυρή αυτοδιοίκηση που θα διεκδικεί και θα συνεργάζεται παράλληλα με όλους τους θεσμούς και θα μπορεί να εκφράζει όλους τους πολίτες»
Ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» είναι μία ακομμάτιστη, ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, που έχει στελέχη από όλα τα πολιτικά φάσματα και στόχος της είναι να βρίσκεται κοντά στον κάθε Πελοποννήσιο πολίτη.
« Δημιουργήσαμε έναν αυτοδιοικητικό θεσμό, μία παράταξη η οποία επιδιώξαμε να είναι ανεξάρτητη, ακομμάτιστη, ανιδιοτελής με πατριωτικό χαρακτήρα που διακρίνει κατά συνείδηση τους πολίτες που θέλουμε να υπηρετήσουμε. Δημιουργήσαμε κάτι που έμελε να γίνει η συνέχεια της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ήταν δύσκολη η περίοδος του 2010 ήμασταν στο φάσμα της πτωχεύσεως. Μαζευτήκαμε πολλοί άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους, και δημιουργήσαμε μία σχολή που έφερε κάποια καινούργια πράγματα και κυρίως διασφαλίζει την δυνατότητα σήμερα να μπορούν να εκφράζονται μέσα από αυτήν όλοι οι πολίτες».

Πέτρος Τατούλης: «Καταφέραμε να μπει η Πελοπόννησος σε τροχιά ανάπτυξης όταν η χώρα ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Διαθέτουμε την εμπειρία και το σχέδιο για την επόμενη μέρα αυτή η ανάπτυξη να φτάσει στο κάθε νοικοκυριό και την κάθε επιχείρηση».
Ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε ότι «Βάζουμε ένα καινούργιο όραμα. Μεγαλύτερη αποκέντρωση. Περισσότερες αρμοδιότητες στις περιφερειακές αρχές. Χαλαρή ομοσπονδοποίηση όπου οι περιφέρειες θα ήταν ο πυρήνας των εξελίξεων. Χωρίς να είναι ανταγωνιστικό το περιβάλλον. Εμείς κληθήκαμε να εφαρμόσουμε έναν θεσμό γνωρίζοντας ότι αν δεν είχε γίνει η μεταρρύθμιση δεν θα ήταν βιώσιμη η αυτοδιοίκηση στην αρχή των μνημονίων. Εξοικονομήθηκαν χρήματα στην εποχή που οι υποχρεώσεις ήταν τεράστιες και η χώρα δεν μπορούσε να δανειστεί ούτε ένα ευρώ και της έδωσε και δικαιώματα να ελπίζει στο μέλλον. Κάτω από τη συνθήκη των μνημονίων ξεκινήσαμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, βάλαμε όραμα για την Πελοπόννησο του 2030 σε πολλά θέματα. Αλλά ξέρετε οι υπεραξίες δεν δημιουργούνται με την τετριμμένη καθημερινότητα. Αν δεν έχω όραμα ως θεσμός, δεν πρόκειται να διεκδικήσω το μέλλον μου και να νιώσω ότι θα τα καταφέρω. Χωρίς πατερούλη θα προχωρήσουμε όταν στηριχτούμε στην παράδοσή μας, στον πολιτισμό μας, στην ιστορία μας, στην ανθρωπιά μας».

Πέτρος Τατούλης: «Η παράταξή μας αναγεννάται και ισχυροποιείται με νέα στελέχη, ανθρώπους μέσα από την κοινωνία για την κοινωνία»
Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι η παράταξή του έχει εμπλουτιστεί με πολλά νέα στελέχη, τα οποία έχουν ιδέες για ένα καλύτερο αύριο. « Η δική μας παράταξη το πιστεύει αυτό και τα νέα μέλη είναι πιο πολιτικοποιημένα από εμάς και δημιουργούν μια νέα δυναμική. Χαίρομαι για αυτή την αναγέννηση σε ανθρώπινο δυναμικό της παράταξής μας. Αυτή η ανανέωση είναι συμβατή με όλο μας το υπόβαθρο, τον διεθνή μας χαρακτήρα, αλλά και την πεποίθηση μας ότι είμαστε ικανοί να διεκπεραιώνουμε τα μικρά και να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε και τα μεγάλα».

Πέτρος Τατούλης: «Στόχος μου να γίνει η Πελοπόννησος σπουδαία ξανά».

Σε ερώτηση της κ. Τομαρά, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο ότι η Πελοπόννησος μπορεί να ταξιδέψει και να απλώσει τα φτερά της σε διεθνείς ορίζοντες, ένας σχεδιασμός που είχε ξεκινήσει από τις πρώτες μέρες της δικής του διακυβέρνησης και έκανε την Πελοπόννησο πρωταγωνίστρια και στον διεθνή τουριστικό χάρτη και στον κρίσιμο τομέα των εξαγωγών . «Ως Μυθική Πελοπόννησος, ως Mythical Peloponnese το brand που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε στρατηγικά, ως Πολιτική Πελοπόννησος, ως Πράσινη Πελοπόννησος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωταγωνίστησε σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Ήμασταν από τους ισχυρότερους εταίρους. Δημιουργήσαμε σχέσεις με την Αμερική, την Αυστραλία, τον Καναδά. Ταξιδέψαμε παντού με τη Ρωσία, την Κίνα με τον αραβικό κόσμο. Έτσι δημιουργείται η υπεραξία. Ήμασταν καλοδεχούμενοι σε αυτές της περιοχές. Αναγνωρίσιμοι. Αύριο, όλη αυτή η δουλειά θα κάνει την Πελοπόννησο πάλι σπουδαία και αυτό το γεγονός θα φτάσει ως υπεραξία στο κάθε νοικοκυριό, στον κάθε πολίτη».

Πέτρος Τατούλης: «Η αντιπαράθεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι εξ ορισμού κακή. Η τοξικότητα έχει να κάνει με το χαμηλό επίπεδο κάποιων αντιλήψεων που αντιμετωπίζουν την περιφέρεια ως γήπεδο κομματικού χουλιγκανισμού»
Αναφορικά με τις ταραχώδεις κάποιες φορές συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι «το Περιφερειακό Συμβούλιο(ΠΣ) εκφράζει την κοινωνία και τις αντιθέσεις της κοινωνίας. Η εικόνα της αντιπαράθεσης είναι το δημιουργικό κομμάτι. Το ΠΣ ασχολείται με τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές περιφερειακές κοινωνίες».
Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ακόμα ότι αφουγκράζονται τις επιθυμίες των Πελοποννησίων από την αδιάκοπη επαφή μαζί τους. «Όσο πιο ενεργός είναι ο πολίτης τόσο βελτιώνεται ο διάλογος. Προσωπικά δεν πιστεύω στην αφωνία».

Πέτρος Τατούλης: «Η Πελοπόννησος είναι αδιαίρετη. Δίνω τον λόγο μου στους Πελοποννήσιους ότι όλοι οι νομοί θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη μου και ότι η κατανομή των πόρων, όπως έχω κάνει με πολύ σεβασμό στο παρελθόν θα είναι οριζόντια».
Έχοντας ως στόχο την ισότητα μεταξύ των νομών, ο Πέτρος Τατούλης ανέλυσε την αναπτυξιακή προοπτική που ακολούθησε στο παρελθόν, λέγοντας ότι στο παρελθόν η Περιφέρεια δεν είχε καν ΕΣΠΑ, κάτι που ο ίδιος διεκδίκησε και πέτυχε. «Διεκδικήσαμε την ευθύνη για την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας μας. Τότε ήταν συνεχής διεκδίκηση. Δεν είχαμε προβλήματα με τις κυβερνήσεις, αλλά πάντοτε έχουμε στο νου μας ότι διεκδικούμε περισσότερα. Πήραμε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το 2011 και 2012 που δεν είχε πάρει κανένας. Διεκδικήσαμε και από το ΕΣΠΑ αγροτικής ανάπτυξης να έρθει στις Περιφέρειες και ήρθε το 30%. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε σήμερα. Η προσπάθεια μου και των συνεργατών μου, είναι οι κατανομές να είναι πάντοτε αναλογικές. Πάρτε την Λακωνία που ήταν μία εγκαταλελειμμένη περιοχή. Για ποιο λόγο; Την θεωρούσαν κομματικά δεδομένη. Την έκαναν παραμεθόριο περιοχή. Βοηθήσαμε να βελτιωθεί η ανισότητα σε δύσκολους καιρούς. Οι κατανομές των πόρων θα είναι οριζόντιες, όπως ήταν και στο παρελθόν και αυτή η δέσμευση είναι προσωπική μου υπόσχεση σε όλους τους Πελοποννήσιους. Κανείς δεν θα μείνει πίσω, αλλά θα προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά».

Πέτρος Τατούλης: Έχω στρατηγικό σχεδιασμό και την τεράστια εμπειρία να υλοποιήσουμε το πιο σημαντικό μέχρι σήμερα περιφερειακό πρόγραμμα που θα αυξήσει το εισόδημα του κάθε πολίτη και θα πολλαπλασιάσει τις επενδύσεις»


Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε για το αύριο της Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα για την Πελοπόννησο του 2030, έχοντας σαφής γνώση του παρελθόντος και των προβλημάτων της. «Προχωράμε με δύο χαρακτηριστικά: αφενός την εμπειρία μας, την ιστορία μας, τη συνέπειά μας, την παρουσία μας και την διατύπωση άποψης σε όλα τα κρίσιμα θέματα και αφετέρου συνεχίζουμε με την βαθιά μας ανανέωση, με πολλές και πολλούς νέους ανθρώπους που καλούνται από κάθε κοινωνικό και επαγγελματικό μετερίζι να υπηρετήσουν την κοινωνία. Την ομάδα μας την συγκροτούμε εμείς με την κοινωνία και όχι το κόμμα για εμάς. Δεν μπορεί η κοινωνία να είναι αμέτοχη και να παραμένουν έξω από αυτή νέοι επιστήμονες. Το όραμά μας σχεδιάζει με προσοχή, τεχνογνωσία και ρεαλισμό την Πελοπόννησο του 2030. Σήμερα εμείς θέλουμε και έχουμε σχεδιάσει ένα όραμα που θέλει την Πελοπόννησο να πρωτοστατεί σε αυτές τις εξελίξεις, να βλέπει το μέλλον και να βλέπει νέες δράσεις. Αποτελούμε δύναμη εμπιστοσύνης και αναφορά σταθερότητας για την Πελοπόννησο του 2030», τόνισε χαρακτηριστικά!