Εάν δεν στηρίξουμε την ανεξαρτησία του θεσμού, τότε η αυτοδιοίκηση γίνεται υπάλληλος ή υπηρέτης της κεντρικής κυβέρνησης

 

Συνέντευξη  στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” και τους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χρ. Βίδου, έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση βάλλεται, καθώς η πολιτική παρέμβαση είναι έξω από τα συνταγματικά ζητούμενα.

Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη

«Η πολιτική παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση είναι έξω από τα συνταγματικά ζητούμενα, είναι έξω από τα καθιερωμένα σε όλο τον κόσμο για την αυτοδιοίκηση, γιατί ουσιαστικά βάλλεται και περιορίζεται η αυτονομία της. Και αυτή η προσπάθεια χειραγώγησης της αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση είναι ένα σημαντικό θεσμικό ατόπημα ” τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε:

“ Εάν δεν στηρίξουμε το θεσμό, την ακεραιότητα του θεσμού, τότε είναι σαν να λέμε ότι η αυτοδιοίκηση είναι υπάλληλος ή υπηρέτης της κεντρικής κυβέρνησης “.

Η «Νέα Πελοπόννησος» είναι μία ανεξάρτητη πολυσυλλεκτική παράταξη

“Η δική μας παράταξη, από όταν ιδρύθηκε το 2010, είναι μια ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική παράταξη. Πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν έρθει στην παράταξη μας, κυρίως στηρίζοντας τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της, την αυτόνομη πορεία της και κυρίως την δημιουργικότητα της πέραν των κομματικών επιλογών ” δήλωσε ο κ. Τατούλης.

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να πρωταγωνιστήσει διεθνώς

Είναι μια Περιφέρεια η οποία μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη χώρα, αλλά και στον διεθνή χώρο. Τα σημαντικότερα προβλήματα είναι η βελτίωση των υποδομών, η εξωστρέφεια της και πάνω απ όλα η διαχείριση των υδάτινων πόρων, που είναι ένα σημαντικό μεγάλο ζήτημα για την Πελοπόννησο. Τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, η προώθηση του τουριστικού της προϊόντος και βέβαια η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας.

Η Πελοπόννησος διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων

Η Πελοπόννησος πλέον έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Σπάσαμε πολλά “αυγά” προκειμένου να εγκαταστήσουμε και να περάσουμε αυτή τη διαδικασία. Ήμασταν αυτοί που προωθήσαμε τη διαδικασία των ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η Πελοπόννησος βρίσκεται σε ένα πολύ καλό δρόμο. Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Η διαχείριση των υγρών αποβλήτων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε.

Προτεραιότητά μας η βελτίωση των οδικών δικτύων στο νέο μας πρόγραμμα

Αναπτύξαμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως τον αναρριχητικό τουρισμό. Από την άλλη πλευρά, χρειάζεται σαφέστατα προσπάθεια για την βελτίωση όλων των υποδομών, ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας του οδικού δικτύου και επιμένω στην ασφάλεια του οδικού δικτύου, το οποίο αποτελούσε και αποτελεί προτεραιότητα μας κατά τη νέα περίοδο, στη νέα συμφωνία που κάνουμε με τους πολίτες.

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/p-tatoulis-stin-ert-oi-paremvaseis-tis-kyvernisis-apodynamonoun-tin-aytodioikisi/