Σε κλίμα ενθουσιασμού, συγκίνησης και αισιοδοξίας δόθηκε χθες το έναυσμα του προεκλογικού αγώνα από τον επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρο Τατούλη κατά την  διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων της περιφερειακής παράταξης στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, την Τρίπολη.

  • Π. Τατούλης: «Καταφέραμε αυτή την φορά να συγκροτήσουμε την πιο Ισχυρή, την πιο Ανανεωμένη, την πιο Συμπεριληπτική Παράταξη, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να κάνει πράξη τις προσδοκίες των Πελοποννησίων»

Ψηφοδέλτια Νίκης για τον Τόπο και τους Πολίτες χαρακτήρισε ο Πέτρος Τατούλης τα ψηφοδέλτια της Ανανεωμένης, Ισχυρής και Ανεξάρτητης «Νέας Πελοποννήσου» αναφέροντας «Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου. Είμαι υπερήφανος για την καθεμιά και τον καθένα από εσάς. Και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας στο πλευρό μου, για την συστράτευση σας σε έναν αγώνα που από την αρχή κερδισμένος: για τις αρχές και τις αξίες και τα ιδανικά που πιστεύει. Και πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι. Γιατί η συνύπαρξη μας είναι η έκφραση μιας προσωπικής μας απόφασης. Μιας ελεύθερης απόφασης ώριμων πολιτών που τους νοιάζει ο τόπος τους. Τους νοιάζει η ζωή τους. Το μέλλον των συνανθρώπων τους. Δεν είναι η εντολή από κάποιο πολιτικό κέντρο. Δεν είναι ένα προϊόν συμφωνίας. Δεν είναι αλισβερίσι για μοίρασμα εξουσίας. Και αυτό είναι που διακρίνει την  δική μας ομάδα. Την ομάδα νίκης στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Νίκης για την Πελοπόννησο και τους πολίτες».

  • Π. Τατούλης: «Βετεράνοι που έχουν σηκώσει στην πλάτη τους δύσκολες αποφάσεις και νέοι άνθρωποι, καινούρια στελέχη είναι έτοιμοι να δώσουν μάχη για να μείνει η Πελοπόννησος στον δρόμο της σταθερότητας μακριά από πειράματα και συμφέροντα»

Συγκινημένος και ευγνώμων δήλωσε ότι είναι ο Πέτρος Τατούλης για την ευρεία συμμετοχή συμπολιτών του στο πλευρό της «Νέας Πελοποννήσου» τονίζοντας «Τα παλιά στελέχη της Νέας Πελοποννήσου. Βετεράνοι. Μέντορες των νέων αυτοδιοικητικών. Που πήραν στην πλάτη τους κρίσιμα θέματα. Που πετροβολήθηκαν σε ψηφοφορίες στο περιφερειακό συμβούλιο για θέματα που πολεμήθηκαν διαχρονικά από όλες τις παρατάξεις και τα συμφέροντα. Κι ας τρέχουν σήμερα όλοι να φωτογραφηθούν στα εγκαίνια έργων που πέρασαν από τις αρρωστημένες συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας. Άνθρωποι, συνεργάτες μου, που γύρισαν την πλάτη στον διχασμό και την τοξικότητα, πιστεύοντας ότι οι κοινωνίες πρέπει να περπατάνε ενωμένες στον δικό τους δρόμο και ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει χρώματα για να εκφράζει με δυνατή φωνή όσες περισσότερες διαφορετικές φωνές πολιτών δύναται. Και οι νέοι άνθρωποι δίπλα μας. Που κάποιοι ήταν φίλοι μας και υπηρετούσαν τα κοινά από άλλα μετερίζια. Κάποιοι από εσάς που δεν ήμασταν ποτέ μαζί, αλλά αυτή η περίοδος μας έκανε να μάθουμε ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι ενώνουν δυνάμεις όπου και αν ιδεολογικά βρίσκονται. Και κάποιοι, αρκετοί, που για πρώτη φορά αποφασίσατε να εγκαταλείψετε την ασφάλεια του κοινωνικού σας περίγυρου και να διεκδικήσετε να γίνετε εκφραστές ευρύτερων κοινωνικών συγκλίσεων. Πολλές νέες και νέοι, σαραντάρηδες, πρόσωπα κύρους με εμβέλεια στις τοπικές τους κοινωνίες και δεκαετίες πολύτιμων εμπειριών στο βιογραφικό τους, επιχειρηματίες, επιστήμονες, αγρότες, παραγωγοί, εξαγωγείς, άνθρωποι του τουρισμού, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, παιδιά που πρόσφατα τελείωσαν τις σπουδές τους, πολύτεκνοι γονείς, μητέρες που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρίες. Αυτοί όλοι και όλες είμαστε ΕΜΕΙΣ. Αυτή η Ισχυρή ομάδα είναι η νέα «Νέα Πελοπόννησος».

  • Π. Τατούλης: «Η Πελοπόννησος πρέπει να οδηγηθεί από στιβαρά χέρια σε ασφαλή νερά. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς ούτε για χαμένο χρόνο»

Με την βέβαιη πεποίθηση ότι η Πελοπόννησος θα συνεχίσει να πορεύεται σε ασφαλή νερά χωρίς να ξεγελιέται από πειράματα, ο Πέτρος Τατούλης κάλεσε τους πολίτες «Να προχωρήσουμε μαζί  για την Πελοπόννησο του 2030 με μια Συμφωνία Εμπιστοσύνης με όλους εσάς. Με συγκεκριμένες δεσμεύσεις: Για μια Πελοπόννησο Παραγωγική και Εξωστρεφή. Για μια Πελοπόννησο Πράσινη και Ασφαλή. Για μια Πελοπόννησο Ψηφιακή, Δημοκρατική και Ανθρωποκεντρική. Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε για το μέλλον μας. Το μέλλον του τόπου μας και των νέων ανθρώπων που θέλουμε να κρατήσουμε σε αυτόν. Γνωρίζουμε και μπορούμε να κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη. Και αυτό μπορώ να το εγγυηθώ προσωπικά»